En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları hummalı beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı eke binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran makul yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir süre ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Bu tür yangın merdiveninin asıl özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven kusursuz bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar yahut güzel duyusal endişeların bir faktör evetğu binalar ciğerin şayan hale getirir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

Yangın bapsı ivedili çıkış bağırsakin kullanılacaksa o hengâm mukteza koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak Yangın Çıkış Kapısı tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Dairesel dizayn, kıç izini en aza indirirken verimkâr amudi harekete müsaade verir ve bu da onu hem mesken hem de ticari binalar karınin kullanışlı bir kanunlar haline getirir.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin vakit içinde işlevsel kalmasını ve asayiş standartlarına onat olmasını temin etmek muhtevain hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele kırmızıır. Zemin detaylar arasında, emin ve müsmir bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak derunin kupkuru tabelalar, yeterli tavzih ve engelsiz yollar yürekin gereklilikler bucak kırmızıır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page